13. Kongres osoba sa šećernom bolešću

Šest članova Udruge bili je od 20.-23. travnja u Vodicama, Hotel Olympia na 13. Kongresu osoba sa šećernom bolešću, sportskim igrama i susretu mladih dijabetičara. Na Kongresu se razgovaralo kroz 7 blokova predavanja i radionica o različitim temama u svezi sa liječenjem šećerne bolesti, a bilo je to i mjesto susreta starih prijatelja. Teme su bile vezana uz suvremeni pristup u liječenju, edukacijske mogućnosti, psihološki pristup, važnost sporta i pravilne prehrane u regulaciji šećerne bolesti. Tijekom kongresa udruge HSDU-a su predstavljale svoje projekte.

Na susretu mladih, kroz radionice, se razgovaralo o edukaciji mladih i temama odrastanja uz dijabetes.

Svaku večer je bio zabavni program, a svi smo se dobro zabavili. Uz terapiju inzulinom, pristup liječenju osoba sa šećernom bolesti potpuno se izmijenio. Danas mladi oboljeli od tipa 1 dijabetesa imaju podjednaku šansu za proživjeti kvalitetan život i doživjeti duboku starost, kao i njihovi “zdravi” vršnjaci.

Kongres je proširio suradnju među dijabetičarima i njihovim obiteljima, a nova poznanstva i prijateljstva će sigurno ostati, a iz godine u godinu  rasti.

Boravak je financiran iz Proračuna Grada Dubrovnika, a na tome im od srca  zahvaljujemo.